- 783 170 180
Magister Żywienia Człowieka i Dietetyki Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie i absolwentka Medycznego Studium Zawodowego w Krakowie na Wydziale Dietetyki, o doświadczeniu zawodowym zarówno szpitalnym jak i klinicznym, co pozwala jej indywidualnie dopasować terapie dietetyczną w różnych jednostkach chorobowych. W swojej pracy magisterskiej badała występowanie kwasów omega-3 w żywności i ich pozytywne działanie na organizm człowieka. Jej pasją są kulinaria i zastosowanie w nich żywności funkcjonalnej umożliwiającej zachowanie dobrego zdrowia, sprawności fizycznej. Należy do organizacji Slow Food Polska, która zajmuje się ochroną lokalnej tradycji kulinarnej i dbaniem o jakość spożywanych przez nas na co dzień potraw i produktów. W swojej pracy dietetyka kieruje się przekonaniem, że stan zdrowia można poprawić a nawet leczyć żywieniem bez straty dla smaku i codziennej przyjemności jedzenia. Nieustannie poszerza swoje kompetencje poprzez udział w warsztatach i szkoleniach, by przekazywać wiedzę jak najlepiej dostosowaną do potrzeb jej pacjentów. Z pasją dzieli się swoim doświadczeniem gastronomicznym udzielając różnorodnych porad w kwestii przygotowania potraw tak by jadłospis pozostał smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu.